natúrkrém- és gyógynövényes
szappan készítő tanfolyamok

Karácsonyi kozmetikumok tanfolyam

Ez egy kivételes tanfolyam azok számára, akik nem akarnak a bonyolult emulzió készítésbe belemerülni, viszont szeretnének megtanulni néhány "tiszta" kozmetikumot elkészíteni otthon, esetleg Karácsonyra ajándékként. Készítünk fürdősót/fürdőgolyót, ajakbalzsamot/szájfényt, testvajat, testradírt.

 

A tanfolyam 4 órás. Max.létszám 6 fő.

 

Ára: 15.000Ft

 

Részletek a Facebook "Natúrkrémek" oldalán a legfrisebb eseményeknél.

Habszappan

A habszappan ugyan olyan ápoló olajokból, vajakból, gyógynövény főzetből, tiszta illóolajjal készül, mint a hideg eljárású szappan, csak kicsit más technikával, ezáltal sokkal könnyebb, habosabb lesz, így jobban formázható. Kiszárítás után, mivel könnyű lesz, a kád vizében lebeg, amit a gyerekek nagyon élveznek. Ez nem összekeverendő a fürdőbombával, mert az felpezseg és elolvad, de arról majd legközelebb írok:)

Kereskedelemben kapható natúrkrémek

Különbséget kell tennünk a bolti natúrkozmetikumok és az otthon készített krémek között.

1. A boltira hiába írják, hogy natúr vagy bio, nem jelenti azt, hogy 100%-ban az, mert az engedélyező szervek engedik a szintetikus alapanyagok használatát is bizonyos százalékban, tehát lehet, hogy csak 30%-ban natúr a "natúrkrém".
2. Nem ellenőrzik a krémek hatékonyságát. Egy recept lehet, hogy rosszul van összeállítva, túl erős vagy gyenge a ph-ja, ezért irritálhat is.
3. Az összetevő listán túl sok minden szerepel és aki nem jártas ebben a témában, azt hiszi, hogy ez milyen jó, pedig ami a tartósítószer vagy az illatanyag után szerepel, az kevesebb, mint 1%-ban van jelen, hatékonyságát tekintve ZÉRO. De milyen jól mutat az a sok minden a címkén!
4. Ritkán használnak értékes hidegen sajtolt olajokat, vajakat, hőérzékeny növényi kivonatokat, mert akkor nem állna el 1-2 évig.
A címkén azt sem kötelező feltüntetni, hogy finomított-e vagy hidegen sajtolt-e az olaj. Ezért olcsó hordozóolajokat használnak és az igazán értékes olajak csak kis százalékban vannak jelen.

Na emiatt készítem magamnak a krémeimet!